Πρωτάθλημα

77

Το Ομαδικό Πρωτάθλημα Δ. Ελλάδας, για το 2017, διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου στην Ηγουμενίτσα. Πολλά συγχαρητήρια στη νικήτρια ομάδα των Ιωαννίνων η οποία κατάφερε να επικρατήσει άνετα ενάντια των άλλων ομάδων, φέρνοντας το κύπελλο για ακόμη μια φορά στην πόλη μας!

Το www.chessgames.gr εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία στην πορεία της ομάδας στην Α Εθνική κατηγορία!

Πολλά συγχαρητήρια για την διεξαγωγή της διοργάνωσης. Επίσης συγχαρητήρια στον Μ. Ναθαναήλ και τον Φ. Μακρή, οι οποίοι με προσωπικό τους κόπο, ενέργεια και διάθεση, φρόντισαν τις λεπτομέρειες για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος!

Επίσης ένα μπράβο στον Ν. Σκιαδόπουλο, ο οποίος μετά την διεξαγωγή των αγώνων παραδέχτηκε την καθαρή υπεροχή των Γιαννιωτών σκακιστών, στέλνοντας ένα όμορφο μήνυμα ευχαριστήριων και ευχών προς όλους• στις ομάδες, τους συντελεστές που βοήθησαν τεχνικά την διεξαγωγή των αγώνων και στις διαιτησία.

Αναμφισβήτητα αυτή ήταν μια μικρή όαση εφορίας στα 30 συναπτά έτη, δηλαδή συνεχόμενα χωρίς διακοπή, προεδρίας από μόνο ένα άτομο. Το καλοκαίρι, καλώς εχόντων τον πραγμάτων, θα ψηφιστεί νέος Αθλητικός Νόμος με τον οποίο ακόμη και 5 ενεργά σωματεία θα μπορούν να δημιουργήσουν μία νέα Ένωση.

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός με το οποίο θα μπορεί να αλλάξει διοικητικά η ΤΕΣΣΔΕ, δηλαδή από επιτροπή να γίνει Ένωση. Όμως μιας και είμαστε σκακιστές μας αρέσει να έχουμε επιλογές. Αυτού λεχθέντος, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια νέα ένωση με τις ομάδες των Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Παλαίρου και Ηγουμενίτσας.

Πριν μερικά χρόνια διώξαμε από την Δυτική Ελλάδας το νησί της Κεφαλλονιάς. Οι Κεφαλλονίτες έφυγαν από εμάς και πήγαν στην Ένωση της Πάτρας διότι είχε αλλάξει ξαφνικά ένα σχολικό πρωτάθλημα που για συνεχόμενη φορά είχε γίνει στην Κέρκυρα. Εκείνη την περίοδο είχε ακουστεί η έκφραση "τους βολεύει να πάνε στην Πάτρα". Έτσι λοιπόν η παραπάνω ιδέα μου, για την ένωση εκτός της Κέρκυρας, είναι ένα θέμα προς μελλοντική συζήτηση. Ίσως τους βολεύει να μείνουν όπως είναι. Ίσως πάλι θα θελήσουν να εναρμονιστούν με τις δικές μας, σύγχρονες ιδέες, δηλαδή τη δημιουργία μιας νέας Ένωση. Στην Ένωση υπάρχει κανονικό Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο εκλέγετε από τους Συλλόγους και λογοδοτεί για τις δράσεις του. Επίσης η Ένωση λειτουργεί με επίσημο καταστατικό. Αυτό από μόνο του θα έχει είτε ένθερμους υποστηρικτές είτε φανατικούς ανταγωνιστές, αλλά κανείς δεν θα μείνει χλιαρός ή αμέτοχος.

Τέλος πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην αγωνιστική ομάδα της Κέρκυρας, στην οποία συμμετέχουν νεαροί ισχυρή αθλητές. Μακάρι όλες οι άλλες ομάδες να έχουν δικού στους νεαρούς παίχτες, οι οποίοι θα στελεχώνουν τις θέσεις και έτσι δεν θα χρειάζονται μεταγραφές. Γιατί μια «καλή» μεταγραφή με υψηλό ΕΛΟ, δεν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη σκακιέρα θα κάνει και νίκη, έτσι δεν είναι; Μην ξεχνάτε ότι εδώ στα Γιάννενα υπάρχει το άγραφο «Γιαννιώτικο» ΕΛΟ και παίζουμε σκάκι του δρόμου. :)

Συγχαρητήρια και πάλι στις ομάδες και εύχομαι την επόμενη χρονιά να συμμετέχουν πολύ περισσότερες ομάδες!

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed
Παράδειγμα 1

  Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 2

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη