Νέοι Σύλλογοι

3

Πιο κοντά από ποτέ βρίσκεται η περιοχή μας, η Δυτική Ελλάδα στη δημιουργία μιας σκακιστικής Ένωσης· μιας και μόλις εντάχθηκαν δύο νέοι Σύλλογοι οι …

 

Αθλητική Ένωση Δόξα Λευκάδας και Αθλητικός Γυμναστικός Όμιλος Φιλιππιάδος. Και οι δύο αποτελούν τμήματα ευρύτερων Αθλητικών Συλλόγων και υπεύθυνοι των σκακιστικών τμημάτων είναι ο κ. Γράψας Ξενοφώντας και η κα. Αναγνώστου Χρυσάνθη. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον προπονητή Ανδρέα Αθανασιάδη ο οποίος για πάρα πολλά χρόνια κρατάει το σκάκι ζωντανό σε αυτές τις περιοχές, μπράβο Αντρέα !

Ο Πύρρος Ιωαννίνων και το chessgames.gr καλωσορίζει τις δύο αυτές ομάδες και εύχεται ολόψυχα καλή και δημιουργική δραστηριότητα! Υπάρχουν αρκετές ομαδικές αλλά και ατομικές δραστηριότητες στην ΤΕΣΣΔΕ και μακάρι να συμμετέχουν όλοι οι Σύλλογοι ενεργά.

 

Το δεκάρι

 

Με τις δύο προαναφερθείσες ομάδες οι συνολικοί ενεργοί Σύλλογοι στην περιοχή μας φτάνουν τους εννιά και έτσι λοιπόν ζητάμε το “10 το καλό” ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε επιτέλους αυτή την Αθλητική Ένωση.

Το πρώτο μεγάλο πλεονέκτημα της Ένωσης είναι ότι έχει καταστατικό λειτουργίας, δηλαδή υπάρχουν κανόνες για όλους, και το δεύτερο είναι ότι η διοίκηση εκλέγεται από τους Συλλόγους. Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι η μέρα που θα αλλάξουμε τον πρόεδρο της ΤΕΣΣΔΕ είναι λίγο πιο κοντά μας. Οι ενεργοί Σύλλογοι είναι οι κάτωθι:

 

  1. Σύλλογος Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας
  2. Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών
  3. Σκακιστική Ένωση “Νικόπολη” Πρέβεζας
  4. Αθλητικός Όμιλος Παλαίρου
  5. Θινάλιος Σκακιστικός Όμιλος
  6. Αθλητικός Σύλλογος Πύρρος Άρτας
  7. Σκακιστικός Όμιλος Πύρρος Ιωαννίνων
  8. Αθλητική Ένωση Δόξα Λευκάδας
  9. Αθλητικό Γυμναστικό Όμιλο Φιλιππιάδος

 

Στην περιοχή μας υπάρχουν κι άλλοι τρεις Σύλλογοι, ο Σκακιστικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Σκακιστικός Όμιλος Ζακύνθου και ο Σκακιστικός Όμιλος Θεσπρωτίας. Από ότι φαίνεται ο Σύλλογος του Πανεπιστημίου δεν πρόκειται ποτέ να ενεργοποιηθεί ξανά, διότι όπως μας είπε και ο  Νομικός εκπρόσωπος του πανεπιστημίου θα υπάρχουν αρκετά έξοδα του Συλλόγου από τα προηγούμενα χρόνια που είναι ανενεργός.

Δυστυχώς και ο Σύλλογος της Ζακύνθου είναι ανενεργός, αλλά η μεγαλύτερη λύπη έρχεται από το Σύλλογο Θεσπρωτίας, ο οποίος ήταν ενεργός για πάρα πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς τώρα δεν αγωνίζεται πουθενά. Στην Ηγουμενίτσα, αλλά και στην Παραμυθιά, υπάρχει το σκακιστικό υπόβαθρο και αρκετοί παίχτες οι οποίοι θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν και πάλι το Σύλλογο και μακάρι αυτό να γίνει στο μέλλον.

 

Στροφή προς τη στεριά

 

Για πολλά χρόνια τα περισσότερα πρωταθλήματα σκάκι γίνονταν στην Κέρκυρα και αυτό ήταν λογικό γιατί η Κέρκυρα είχε τον περισσότερο ενεργό σκακιστικό κόσμο.  

Τώρα όμως, έπειτα από την δημιουργία τεσσάρων νέων Συλλόγων, τα πράγματα φαίνεται ότι θα είναι διαφορετικά και τα περισσότερα πρωταθλήματα θα γίνονται εκτός Κέρκυρας.

Ήδη ο Σύλλογος μας, Πύρρος Ιωαννίνων,  έχει κάνει πρόταση στον ΣΙΣ, ώστε να ζητήσουμε τη διοργάνωση του ομαδικού κυπέλλου στα Γιάννενα. Από την άλλη μεριά είναι λογικό να γίνονται και κάποια πράγματα στην Κέρκυρα και προσωπικά θεωρώ, χωρίς να εκφράζω την άποψή του Συλλόγου μας μιας και δεν το έχουμε συζητήσει ακόμη, ότι το ατομικό πρωτάθλημα κάτω των 16 θα μπορούσε να γίνει φέτος στην Κέρκυρα· μιας και η Κέρκυρα έχει τους καλύτερους νεαρούς αθλητές περιοχής μας και φυσικά τις αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό.

 

Καλή επιτυχία

 

Για ακόμη μία φορά ευχόμαστε καλή επιτυχία στους δύο νέους Συλλόγους και θα χαρούμε να τα πούμε από κοντά και να παίξουμε παρτίδες σκάκι.

 

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed
Παράδειγμα 1

  Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 2

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη