Κατάν

Catan pic 6.4.6.1.1

Οι άποικοι του Κατάν είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για τρεις έως τέσσερις παίκτες. Οι παίχτες ανταγωνίζονται για να συγκεντρώσουν τους απαραίτητους βαθμούς, 10, ώστε να κερδίσει κάποιος. Οι παίχτες χρειάζονται περίπου μία ώρα για να ολοκληρώσουν το παιχνίδι, αλλά αυτό εξαρτάτε και από τους παίχτες.

Είναι κατάλληλο για ηλικίες 10 ετών και άνω. Οι κανόνες τους είναι πολλοί, αλλά απλοί σε γενικές γραμμές. Εκτός από την στρατηγική το παιχνίδι έχει ζάρια, οπότε η τύχη είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι.

Το βασικό παιχνίδι μπορεί να παιχτεί με πολλές παραλλαγές, δημιουργώντας έτσι μια ποικιλία. Εάν κάποιος γνωρίζει τους βασικούς μηχανισμούς και τις στρατηγικές του Κατάν, τότε μπορεί να παίξει καλά σε όλες τις παραλλαγές και τις επεκτάσεις.

Δημιουργήθηκε από τον Klaus Teuber και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 1995. Έγινε δημοφιλής πολύ γρήγορα, κερδίζοντας τον τίτλο «παιχνίδι της χρονιάς από το Spiel des Jahres. Στη συνέχεια εξαπλώθηκε στην φήμη του στις Ηνωμένες Πολιτείες, κερδίζοντας τις ΗΠΑ Παιχνίδι της χρονιάς το 1996. Τώρα έχει δημοσιευθεί σε πάνω από 25 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής.

 

Οδηγός παιχνιδιού

 

Έφτιαξα αυτό τον αναλυτικό οδηγό παιχνιδιού ώστε να σε βοηθήσω να κατανοήσεις τους βασικούς κανόνες αυτού του παιχνιδιού και τους στρατηγικούς μηχανισμούς που κρύβονται πίσω του. Έτσι λοιπόν διάβασε προσεκτικά αυτά που ακολουθούν και θα γίνει ο επόμενος πρωταθλητής στο Κατάν!

 

Επεκτάσεις

 

Catan pic 6.4.6.1.2

 

Το αρχικό παιχνίδι μπορεί να επεκταθεί, δηλαδή να παιχτεί με πολύ περισσότερες παραλλαγές. Οι δύο πιο μεγάλες επεκτάσεις είναι οι Θαλασσοπόροι και οι Ιππότες. Επίσης υπάρχουν οι επεκτάσεις όπου μπορούν αντί για 3-4 παίχτες να παίξουν 5-6 παίχτες.

 

Διαβάστε εδώ για την αρχική τοποθέτηση.

 

 

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed

Hot news

English read more

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

sqarbgzh-CNfrdehiitjakoptrorusrestr

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη