Οι τρεις βασικοί λόγοι

Θα ήθελα να έχω μια ιστοσελίδα...

 

 

2.2.1 

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Γιατί άραγε κάθε αρχή είναι και δύσκολη; Μάλλον επειδή θα πρέπει από κάπου να ξεκινήσουμε. Αλήθεια πόσες φορές έχετε δει μια αρκετά όμορφη ιστοσελίδα και αμέσως σκεφτήκατε, μακάρι να είχα κι εγώ μια ιστοσελίδα σας αυτήν…

Συγχαρητήρια! Βρίσκεστε στο σωστό μέρος ώστε με ελάχιστο κόπο, λίγο χρόνο και οικονομία χρημάτων θα μπορείτε να φτιάξετε αυτό που πραγματικά ονειρευόσασταν.

 

Η πρώτη και η σημαντικότερη ερώτηση, που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας, είναι για ποιο λόγο πραγματικά χρειάζεστε μια ιστοσελίδα; Ποιος είναι ο βασικός σας στόχος και τι θέλετε να πετύχετε;

 

Υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους αποφασίζουμε να φτιάξουμε να φτιάξουμε μια ιστοσελίδα, η προβολή, η εξυπηρέτηση και η προώθηση. Αυτοί οι τρεις λόγοι είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και κάποιος μπορεί να φτιάξει μια ιστοσελίδα για ένα από αυτός ή και για τους τρεις από αυτούς.

 

Προβολή

 

 

2.2.2 

Φτιάχνοντας μια ιστοσελίδα μπορούμε να προβληθούμε άμεσα στο διαδίκτυο, δηλαδή να φτάσουν οι απόψεις μας σε κάθε μήκος και πλάτος της γης. Η ιστοσελίδα είναι κάτι σαν την τηλεόραση. Είναι σαν να έχεις το μικρόφωνο και να έχεις ανέβει πάνω σε μια σκηνή. Φυσικά το εάν θα έρχεται ο κόσμος να σας βλέπει ή εάν δεν σας δίνει καμία σημασία, αυτό είναι κάτι το οποίο εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

 

Η ιστοσελίδα είναι ένα δωρεάν μέσο διαφήμισης στο ίντερνετ. Τα αρχαία χρόνια όταν κάποιος ήθελε να πει κάτι έβγαινε στη μέση της πλατείας και να εκφράζει τις απόψεις του. Η τεχνολογία μας έχει προχωρήσει και πλέον κάποιος μπορεί να εκφραστεί ακόμη και από το σπίτι του. Αυτό δηλαδή κάνει η ιστοσελίδα. Μας δίνει ένα βήμα, είναι ένα μέσο με το οποίο μπορούμε να προβληθούμε.

 

Εξυπηρέτηση

 

 

2.2.3 

Μέσα από την ιστοσελίδα μας μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερη εξυπηρέτηση καθώς και βοήθεια στους αναγνώστες μας. Μπορούμε να τους προσφέρουμε μια άμεση πληροφόρηση, 24 ώρες την ημέρα, για κάτι το οποίο ψάχνουν. Για παράδειγμα μπορεί να μάθει ποια είναι η τελευταία προσφορά στα ρούχα του καταστήματός σας ή τη διεύθυνση του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής σας ή να διαβάσει κάποια άποψή σας πάνω στην διατροφή.

 

Με απλά λόγια μπορούμε να δώσουμε στους αναγνώστες μας αυτό που θέλουν, όταν το θέλουν. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει φωτογραφίες, φυλλάδια, βίντεο, μουσική, εφαρμογές καθώς και τα τελευταία νέα σας ή τις προτάσεις σας.

 

Θα ήθελα να σταθώ λίγο παραπάνω εδώ, διότι κατά τη γνώμη μου αυτό το κομμάτι αποτελεί την ουσία της ιστοσελίδας. Εδώ θα πρέπει να βρίσκετε ο βασικός λόγος για το οποίο φτιάξατε την ιστοσελίδα σας. Για να έρθει ένας επισκέπτες σε εσάς θα πρέπει να βρει κάτι το οποίο αξίζει και τον ενδιαφέρει. Θα πρέπει να αναρωτηθείτε το εξής: πώς μπορώ να φανώ χρήσιμος στον επισκέπτη μου;

 

Πώληση

 

2.2.4

 

Ναι, είναι δυνατόν μέσα από την ιστοσελίδα μας να πουλήσουμε ένα προϊόν το οποίο παράγουμε εμείς. Για παράδειγμα έχω ένα φίλο ο οποίος φτιάχνει μέλι στην Ηγουμενίτσα και διατηρεί μια πολύ όμορφη ιστοσελίδα. Επίσης διατηρεί και ένα blog σε αυτή περιγράφοντας διάφορες δικές του προσωπικές ιστορίες με το πως συντηρεί τα μελίσσια του και πώς παράγει το μέλι.

 

Επίσης μπορούμε να προωθήσουμε μια υπηρεσία. Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να θέλει να κάνει μαθήματα Αγγλικών. Έτσι μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα.

 

Μην πέσεις κι εσύ στη γνωστή παγίδα

 

 2.2.5

 

 

Μετά την οικονομική κρίση, δηλαδή μετά το 2010 περίπου, υπήρχε μια τεράστια έξαρση στο διαδίκτυο. Αυξήθηκαν κατά πολύ οι αναζητήσεις «βγάλε χρήματα από το διαδίκτυο». Από τη μια άποψη είναι λογικό, διότι δεν υπάρχουν αρκετές δουλειές στην Ελλάδα και έτσι οι άνθρωποι ψάχνουν κάτι διαφορετικό. Έτσι, όλο και περισσότεροι στρέφονται στο διαδίκτυο. Η παγίδα όμως είναι ότι δεν μπορεί κάποιος να ξεκινήσει σήμερα με μια ιστοσελίδα και αύριο να βγάζει ένα κάρο λεφτά.

 

Αυτός που σου προσφέρει ένα εύκολο και γρήγορο κέρδος, σου παρουσιάζει το αγκίστρι, δηλαδή τα χρήματα, χωρίς να τον ενδιαφέρει εάν θα πετύχεις ή όχι.

 

Μην πέσετε στην παγίδα ότι απλώς θέλετε να βγάλετε χρήματα από μια ιστοσελίδα ή ένα blog διότι αυτό δεν μπορεί να πετύχει. Η ιστοσελίδα πρέπει να κερδίσει το κοινό. Πρέπει να κερδίσει ένα συγκεκριμένο κοινό, ανάλογα με το θέμα που απευθύνεστε, και έπειτα να προσπαθήσετε να βγάλετε κάποια χρήματα, ανάλογα με αυτά που μπορείτε να προσφέρετε, γνωρίζοντας ότι υπάρχει ανταγωνισμός, δηλαδή και κάποιος άλλος μπορεί να προσφέρει τα ίδια πράγματα.

 

Εάν κάνετε μια έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο με τη λέξη «βγάλε χρήματα» οι περισσότερες σελίδες παρουσιάζουν διάφορες τεχνικές μάρκετινγκ αλλά δεν μένουν στην ουσία, δηλαδή στο γεγονός ότι μια ιστοσελίδα πρέπει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό, κάτι το οποίο πραγματικά να εξυπηρετήσει το κοινό που έρχεται στη σελίδα μας.

 

Το ίντερνετ έχει μπει για τα καλά στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Εάν θέλουμε να καλύψουμε μια ανάγκη μας, που θα απευθυνθούμε πρώτα; Στο ίντερνετ. Εάν θέλουμε να αγοράσουμε ένα προϊών, που θα τρέξουμε να τρέξουμε για να κάνουμε μια σύγκριση αγοράς; Στο ίντερνετ. Εάν θέλουμε να ταξιδέψουμε κάπου, που θα ψάξουμε; Στο ίντερνετ! Έτσι λοιπόν όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τη ζωή τους με το διαδίκτυο, το οποίο πράγματι μας προσφέρει πολλές δυνατότητες και λύσεις.

 

Η αλήθεια είναι ότι δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι εκεί έξω, μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους και ψάχνουν να σας βρουν. Πώς όμως μπορούν να σας βρουν εάν δεν έχετε μια παρουσία στο διαδίκτυο; Και τι σημαίνει παρουσία με απλές λέξεις; Να έχετε μια ιστοσελίδα!

 

Σημείωση: Δεν μπορεί πλέον να πουλήσει ο καθένας ό,τι θέλει στην Ελλάδα. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το ηλεκτρονικό εμπόριο και το e-shop, τότε παρακαλώ πατήστε εδώ.

 

Φτιάξε το όνομά σου

 

 2.2.6

 

 

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου είναι το όνομά του, η φήμη του, δηλαδή το καλό όνομα.

 

Το πιο απόρθητο φρούριο πάνω στη γη είναι το ανθρώπινο κούτελο.

 

Αυτό είναι ένα απόφθεγμα το οποίο είπε ένας άγνωστος. Η υπόληψη και η εμπιστοσύνη χρειάζεται αρκετό χρόνο για να χτιστεί με τους άλλους ανθρώπους, αξίζει περισσότερο από χρυσό και είναι κάτι το εύθραυστο το οποίος θα πρέπει να προστατεύουμε πάντα και με κάθε τρόπο.

 

Πώς ξεκίνησα;

 

Ξεκίνησα να γράφω στο ίντερνετ το Μαΐο του 2010. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι πραγματικά θέλω να γράφω για κάτι το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ, το σκάκι, και να προβάλω τα τοπικά σκακιστικά νέα της πόλης μου. Μιας και συμβαίνουν τόσο ενδιαφέρον πράγματα, γύρο από το σκάκι, και στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο, αποφάσισα να διευρύνω τη θεματολογία και να μην γράφω μόνο για τα Γιάννενα, αλλά γενικότερα για το σκάκι.

 

Η κινητήρια δύναμη, αυτό που με ωθούσε να γράψω αλλά και να συνεχίσω να γράφω ακόμη και σήμερα, είναι η αγάπη και το πάθος για το σκάκι. Απλά γουστάρω αυτό το παιχνίδι. Η λέξη γουστάρω νομίζω ότι είναι η πιο κατάλληλη η οποία με εκφράζει απόλυτα. Έτσι, σιγά – σιγά, έφτασα στην πρώτη σελίδα της Google.

 

Το blog σταμάτησε να καλύπτει τις ανάγκες μου περίπου το 2012, διότι ήθελα να εμπλουτίσω κι άλλο τη θεματολογία. Ήθελα να γράφω μαθήματα και να προσφέρω καλύτερη αρχειοθέτηση και οργάνωση σε αυτά που γράφω. Έτσι λοιπόν άρχισα να ψάχνω πώς μπορώ να φτιάξω μια ιστοσελίδα. Εδώ πραγματικά γίνετε χαμός, μιας και πολυάριθμες άλλες ιστοσελίδες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Τι να φτιάξω Blog, Facebook ή ιστοσελίδα; Αυτό φαίνεται να είναι μια δύσκολη επιλογή. Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ.

 

 

Save

Save

Save

Save

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed

Hot news

English read more

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

sqarbgzh-CNfrdehiitjakoptrorusrestr

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη