Μάγκνους Κάρλσεν

16. Magnus Carlsen

 

“Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που κυλάει η καριέρα μου στο σκάκι και έτσι δεν σκέφτομαι να κάνω κάτι άλλο.”

 

16.2

 

Ο Μάγκνους Κάρλσεν είναι Νορβηγός και γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1990. Είναι ένα μεγάλο ταλέντο στο σκάκι το οποίο κέρδισε τον τίτλο τον κορυφαίο τίτλο του γκρανμαίτρ σε ηλικία 14ων ετών, το 2004. Εκτός από αυτό είναι ο τωρινός παγκόσμιος πρωταθλητής.

 

Η ζωή του Κάρλσεν είναι γεμάτη μεγάλα επιτεύγματα. Ξεπέρασε το φράγμα του 2800 ΕΛΟ το 2009 και έφτασε στη νούμερο ένα θέση της Παγκόσμιας κατάταξης το 2010.  Ακόμη και σήμερα βρίσκεται στην πρώτη θέση έχοντας σπάσει το ρεκόρ του θρυλικού Γκάρι Κασπάροφ. Έτσι λοιπόν έγινε το νεότερο άτομο το έχει πετύχει αυτές τις διακρίσεις.

 

16.3

 

Έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο στυλ παιχνιδιού. Γνωρίζει πολύ καλά πώς να κάνει επίθεση, πώς να κάνει άμυνα και χρησιμοποιεί ένα ευρύ ρεπερτόριο ανοιγμάτων. Έτσι λοιπόν είναι πολύ δύσκολο για τους αντιπάλους του να προετοιμαστούν εναντίον του.

 

16.4

 

Κατέκτησε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο σκάκι το 2013 κερδίζοντας τον Βισβανάθαν Άναντ. Τον επόμενο χρόνο διατήρησε τον τίτλο του παίζοντας ξανά με τον Ανάντ. Το 2014 κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο στο γρήγορο σκάκι, rapid, καθώς και στο blitz. Κατάφερε να φτάσει το εκπληκτικό όριο των 2882 μονάδων ΕΛΟ, το υψηλότερο στην ιστορία του σκακιού. Το 2016 υπερασπίστηκε και πάλι τον τίτλο του εναντίον του Σέργκει Καριάκιν.

 

Προσωπική ζωή

 

Ο Μάγκνους ως μοντέλο

 

16.5

 

Έλαβε μέρος στην διαφημιστική καμπάνια της G-Star Raw's το 2011 μαζί με την Αμερικανίδα ηθοποιό Liv Tyler. Νοεμβρίου 2013 επιλέχτηκε ως ένας από τους πιο σέξι άντρες από το περιοδικό Cosmopolitan.

 

16.6

 

Ο Μαγκνους ως ηθοποιός

 

Απέρριψε ένα ρόλο στη ταινία Star Trek “Into Darkness”. Δυστυχώς δεν μπορούσε να βρεθεί στα γυρίσματα της ταινίας. Ίσως τον δούμε σε κάποια άλλη μελλοντικική ταινία να παριστάνει τον “παίκτη από το μέλλον”.

 

Το 2017 έκανε ένα ειδικό επεισόδιο με τους The Simpsons, όπου αποκαλύπτονται οι σούπερ δυνάμεις του Ομήρου.

 

ΧορηγοίΤο 2012 είχε τον διαχειριστή πλήρους απασχόλησης, τον Espen Agdestein. Αυτός ήταν υπεύθυνος για να βρεί χορηγούς καθώς και να διαπραγματευτεί τα συμβόλαια από τα ΜΜΕ. Έτσι λοιπόν ο Κάρλσεν κέρδισε 1,2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2012 από χορηγίες, όχι και άσχημα.Συμβουλή για εσάς

 

16.7Η συμβουλή του Μάγκνους, η οποία μου αρέσει πραγματικά και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, είναι η κάτωθι:


"Όταν διασκεδάζεις με αυτό που κάνεις, τότε ενδιαφέρεσε πολύ περισσότερο για να μάθεις!"


Έτσι λοιπόν, προσπαθήστε να διασκεδάσετε με το σκάκι. Πρέπει να απολαύσετε αυτό που κάνετε και αυτό μπορεί να σας παρακινήσει να μάθετε και να εκπαιδεύετε περισσότερο στο σκάκι.

Αν σας αρέσει αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

 

Οι 5 καλύτερες παρτίδες του Κάρλσεν

 

 

 

 

 

 

 

Οι 5 καλύτεροι συνδυασμοί του Κάρλσεν

 

 

 

 

 

 

Για να επιστρέψετε στη σελίδα με τους παγκόσμιους Πρωταθλητές: Πατήστε εδώ.

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed
Παράδειγμα 1

  Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 2

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη